Friday, 8 June 2012

Good luck For Your Future

Assalamualaikum

Rindu nak berblogging.Lama sudah tak post dekat blog.Hari ini terdetik nak post something dekat blog.Sudah 2 minngu aku berpisah dengan seorang kawan dekat aku belajar ni.Sedih sangat kerana kehilangan dia.Nama dai Siti Sarah.Kiteorang suka panggil dia Arah,nama manja dia.Kadang-kadang,aku ni suka panggil dia Cik Sarah Salleh.Orang nya penyabar,tak banyak karenah.Suka  sangat tolong kawan-kawan dia yang tak faham tima nak buat projek or something lah.Kalu kiteorang tak faham ke apa,dia lah tempat maenjadi rujukan.macam aku ni,susah sikit nak faham,kadang-kadang orang lain terang panjang dekat aku pun,still tak faham.Namun Arah ni,selalu jer sabar layan karenah aku ni.Ingat time dia bagi tahu yang dia dapat offer study ke UiTm dalam courses Diploma Statistik,nampak sangat muka kecewa dia.Apa yang dia harapkan tak menjadi kenyataan.Dalam masa yang sama,dia mendapat tawaran ke Matrikulasi Gambang,Kuatan dalam courses sains.Pada mula nya,dia memang tak nak pergi ke matrikulasi.Dia cakap "Sarah tak nak pergi lah,coz matrik susah dan banyak dugaan".Namun berbekalkan semangat yang setinggi Gunung Everst Tu,dia pergi lah jugak ke matrik walaupun nampak di mata nya,dia berat hati nak pergi.Aku puji semangat dia.Tak macam aku,semangat kure-kure..hehe.Minggu-minggu terakhir bersama dia,kita orang cuba berlagak lansung tak ada-apa.Namun dalam hati ni Tuhan jer yang tahu bertapa sedih nya.Hari terakhir,memang hari menyedihkan.Tiada lagi Siti Sarah Salleh a.k.a Arah di sisi aku yang selalu menemai aku ketika susah dan senang...


           Thanz Arah,coz sudi menjadi teman wa selama ni,hope lepas ni,friendship kita never ending




                                                                  
 Good luck Arah dekat matrik,study rajin-rajin tau.Jangan lupakan kiteorang dekat sini yer   :)