Thursday, 20 October 2011

Bersabarlah duhai hati


Kadang-kala kita fikir hidup kita dah tak berguna bagi sesiapa kan?Itu lah yang aku rasa sekarang.Berat untuk aku tanggung semua nya.Aku cuba cari jalan penyelesaiaan nya.Aku dah letih hidup macam ni.Terlampau berat untuk aku terima semua nya.Tak tertanggung rasanya.Sedih,tertekan,susah hati dan macam -macam rasa ada.Mula-mula test JPJ yang kandas banyak kali.Beratus duitnya habis.Siap kena marah dengan mak.Sampai seminggu senyap.Nothing a word come from us.Lepas tu lappy buat hal.Nak baterry baru.But aku still boleh sabar lagi walaupun masa tu emosi aku terganggu macam apa.Sekarang,tambah pulak lagi satu masalah,bermasam muka dengan adik aku yang sorang tu.Dia nak bawak lappy ni ke Bachok,Kelantan esok.Huh.Macam-macam benda bermain kat kepala aku sekarang.Nak beli battery untuk lappy ni,x ada duit.Pas tu pulak,antivirus yang hanya tinngal beberapa hari lagi lesen ni perlu di ganti.Mana aku nak cari RM 200 dalam sekelip mata untuk provide yang terbaik untuk adik aku.Aku sendiri susah hati tengok dia tak cukup kelengkapan untuk pergi Kem Robotik Peringkat Kebangsaan esok.Aku tahu ni first time dia dapat join kem macam ni.Tapi ada siapa yang faham perasaan aku sekrang?bertapa tertekan nya aku,susahnya hati kau.Aku tak tahu mana nak lauhkan perasaan ni.Apa yang aku tahu,orang akan menyalah kan aku kemabali.Kalu ada apa-apa terjadi nya kat lappy ni,mana aku nak cari ganti.Bukan senang nak dapatkan lappy ni.Ia satu-satunya benda yang berharga aku ada.Mana aku nak cari ganti.Seba slah jadinya.Masing-masing dian tak berkata berlaka.Aku tahu adik aku protes kat aku.Aku pun terasa jugak.Tapi adik kan.Ia satu-satunya adik aku.huh.Tak tergambar perassan aku sekarang...bersabarlah duhai hati

1 comment:

  1. bersabarla.. ada hikmah atas apa yang terjadi

    ReplyDelete

terima kasih!!!jenguklah lagi