Wednesday, 24 August 2011

Widgets Hari Raya

Assalamulaikum..Semperna nak raya ni,aku nak jgk nmpk blog aku ada mood raya,walaupun tuan blog ni lansung tak ada mood raya!.Dalam-dalam search  kat google ,terjumpa lah sites ni,so aku cuba-cuba gunalah.Comellah jgk widgets dia.So aku nak sharelh dengan sesiapa yang berminat untuk guna widgets ni.... 








Hai all...apa kabar...hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget koz yang berikutnya ...Kali ini koz telah mereka widget ketupat contoh design seperti di atas...Sebelum ini koz dah design dua widget seperti di bawah:-







Jadi hari ini koz telah hasilkan widget ketupat pula... kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-



Langkah 1



Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript



Langkah 2



Copy dan paste code di bawah


Save dan lihat hasilnya...

Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang











3 comments:

  1. salam kenal,

    erm, ketupat pulak yerk... terasa nak balik kampung nak anyam ketupat jerk sekarang nie.. huhu

    ReplyDelete
  2. salam kenal jgk..

    bez lah awak,ada kampung :( blh lah nk blk

    ReplyDelete
  3. aslmualaikum..!! CK dtg nk raya..

    ReplyDelete

terima kasih!!!jenguklah lagi